وقتی زمان آن فرا می رسد که تمام فایل های صوتی و تصویری خود را در نرم افزار ویرایش بیاورید، اطمینان از اینکه همه آنها کاملاً هماهنگ هستند تقریبا غیر ممکن است و میتواند یک فرآیند بسیار خستهکننده و زمانبر باشد. این مشکلی است که timecode آن را حل می کند.
در این مقاله نگاهی می اندازیم به اینکه timecode چیست، چرا به آن نیاز دارید، چگونه می توانید از آن استفاده کنید و سپس به برخی از رایج ترین سوالات در مورد این موضوع پاسخ خواهیم داد.
Timecode یک سیستم همگام سازی رسانه است که برای همگام سازی کامل فایل های صوتی و تصویری ضبط شده شما طراحی شده است. همانطور که از نام آن پیداست، تایمکد به شکل دنباله ای از اعداد است که می توان آنها را به فایل های ویدیویی و صوتی متصل کرد تا زمانبندی آنها را فریم به فریم مشخص کند.
استاندارد صنعت برای Timecode به عنوان Timecode SMPTE (انجمن مهندسین تصاویر متحرک و تلویزیون) شناخته می شود و معمولاً در قالب HH:MM:SS:FF (ساعت، دقیقه، ثانیه و فریم) ارائه می شود.
اطلاعات Timecode در فایلهای ویدیویی و صوتی شما مستقیماً به عنوان متادیتا یا به عنوان یک track صوتی که بعداً میتواند توسط نرمافزار تفسیر شود، ضبط میشود. در حالت ایدهآل، همه دستگاههای ضبط ویدیو و صدا، اطلاعات Timecode خود را از یک منبع (یک تولیدکننده Timecode) دریافت میکنند تا بتوانند با یک ساعت منفرد همگام شوند.
هنگامی که فایلهای ویدیویی و صوتی شما به نرمافزار ویرایش ویدیو وارد شدند و با استفاده از اطلاعات Timecode آنها همگامسازی شدند، در جدول زمانی قرار میگیرند تا دقیقاً در یک ردیف قرار گیرند. حتی اگر فایلها در زمانهای مختلف شروع و متوقف شوند.
برای هر پروژه ویدیویی که در آن ویدیو و صدای خود را با بیش از یک دستگاه ضبط میکنید (دوربینها، میکروفونها و ضبطکنندههای صدا ) میتوان از تایمکد برای ردیف کردن سریع فایلهای خود در مرحله پس از تولید بدون نیاز به تراز دستی آنها از طریق آزمون و خطا استفاده کرد.
هنگامی که حجم و پیچیدگی پروژه افزایش می یابد، سودمندی Timecode بیشتر به چشم می آید. شاید Timdecode برای فیلمهای کوتاه گرفته شده با فقط یک دستگاه نیاز نباشد، اما برای ضبط با دوربینهای متعدد و یا ضبطکنندههای صوتی، یا برای فیلمبرداری چند روزه و سایر پروژههای طولانیتر به طور فزایندهای ضروری میشود.
برای این پروژه های پیچیده تر، timecode هم به عنوان یک ابزار گردش کار برای صرفه جویی در وقت شما در فرآیند ویرایش و هم به عنوان منبعی از حقیقت برای ارجاع به صحنه ها و لحظات خاص در پروژه شما عمل می کند، به ویژه هنگامی که با بیش از یک نفر کار می کنید.
تفاوت بین یک «منبع» Timecode و «همگامسازی» دستگاه چیست؟
به بیان ساده، منبع Timecode (همچنین به عنوان تولید کننده Timecode شناخته می شود) دستگاهی با ساعت داخلی فوق العاده دقیق است که قادر است سیگنال Timecode تولید کرده و آن را به دستگاه دیگری ارسال کند.
از سوی دیگر، دستگاه همگامسازی Timecode دستگاهی است که میتواند سیگنال Timecode را دریافت کند، آن را معنا کند و ساعت داخلی خود را بر اساس آن تنظیم کند. همچنین برخی از دستگاهها وجود دارند که هم دستگاه منبع هستند و هم همگامسازی.
همانطور که اشاره کردیم، رایجترین فرمت برای نمایش Timecode، پیکربندی 8 رقمی HH:MM:SS:FF است که ساعت، دقیقه، ثانیه و در نهایت فریم را نشان میدهد.
این بدان معناست که نرخ فریمی که انتخاب میکنید در واقع نحوه شمارش Timecode شما را تعیین میکند، زیرا «فریم» یکی از واحدهای اندازهگیری آن است. به همین دلیل، بسیار مهم است که مطمئن شوید Timecode خود را روی همان نرخ فریمی تنظیم کرده اید که در حال فیلمبرداری از پروژه خود هستید تا فیلم و صدای شما به درستی تنظیم شوند.
Real Time که به عنوان Time-of-Day نیز شناخته می شود، یک قالب کد زمانی است که از زمان واقعی در منطقه شما برای پر کردن ساعت ها، دقیقه ها و ثانیه ها در کد زمانی شما استفاده می کند. این فرمت برای سازماندهی فیلم و ضبطهای شما ایدهآل است زیرا میتوانید به سرعت ببینید دقیقاً چه زمانی در روز گرفته شده است.
گزینه دیگر استفاده از کد زمانی پیوسته است که همان قالب 8 رقمی را دارد، اما به جای دنبال کردن زمان محلی خود، می توانید نقطه صفر را هر زمان که بخواهید قرار دهید، که این ویژگی اگر بخواهید با شروع ضبطتان مطابقت داشته باشد می تواند مفید باشد.
بسیاری از دستگاههایی که کد زمانی تولید میکنند، کد زمانی خطی (LTC) تولید میکنند. این یک استاندارد صنعتی است که اطلاعات کد زمانی را به عنوان سیگنال صوتی برای خواندن تجهیزات شما رمزگذاری می کند. اگر قرار بود به آن گوش دهید، جریانی از نویز دیجیتال را می شنیدید.
برخی از دوربینها، بهویژه سیستمهای حرفهایتر، میتوانند این LTC را درک کنند، آن را از صدا به کد زمانی تبدیل کنند و آن را مستقیماً در متادیتای ویدیوی شما جاسازی کنند. این همان معنایی است که دوربین از کد زمانی “پشتیبانی” می کند.
دوربین های دیگر، مانند بسیاری از سیستم های DSLR و mirrorless، نمی توانند این سیگنال را درک یا تبدیل کنند. در این موارد، زمانی که LTC را به عنوان سیگنال صوتی در کنار ویدیوی خود ضبط می کنید، در عوض به نرم افزار ویرایش خود برای انجام فرآیند تبدیل نیاز دارید.
دوربین های مختلف می توانند کد زمانی را به روش های مختلف دریافت کنند. بسته به مدل دوربینی که استفاده می کنید، ممکن است بتواند سیگنال کد زمانی را از طریق ورودی میکروفون خود دریافت و درک کند.
دوربین های دیگر دارای پورت های اختصاصی برای دریافت کد زمانی هستند و این پورت ها در شکل ها و اندازه های مختلف هستند. یکی از پرکاربردترین انواع پورت BNC نام دارد.
محبوبترین نرمافزار ویرایش ویدیو تا حدی از همگامسازی فایلهای ویدیویی و صوتی شما از طریق کد زمانی پشتیبانی میکند، اما چند نکته وجود دارد که باید به آنها توجه کنید.
در حال حاضر، نه Final Cut Pro و نه Premiere Pro قادر به درک و تبدیل سیگنال کد زمانی صوتی نیستند. برای این کار، ما در عوض استفاده از DaVinci Resolve را توصیه می کنیم که استفاده از آن رایگان است.
با این حال، Final Cut، Premiere و Resolve همگی میتوانند ضبطهای ویدیویی و صوتی شما را در صورتی که قبلاً کد زمانی در متادیتا خود داشته باشند، همگامسازی کنند.
در حالی که کد زمانی بسیار راحت است، هنوز چند عامل وجود دارد که می تواند منجر به عدم دقت در هنگام همگام سازی ویدئو شما شود. یکی از اینها چیزی به نام دریفت است.
هنگام مقایسه دقت ساعت های داخلی در دو دستگاه مختلف، همیشه یک تفاوت بسیار جزئی وجود خواهد داشت. مهم نیست که این عدم دقت چقدر کوچک باشد، رفته رفته با گذشت زمان افزایش می یابد و در نهایت منجر به خواندن کدهای زمانی متفاوت بین دو دستگاه می شود.
مدت زمانی که طول می کشد تا این جابجایی رخ دهد کاملاً به دستگاه هایی که استفاده می کنید بستگی دارد. ممکن است فقط چند دقیقه طول بکشد یا ممکن است بیش از یک روز طول بکشد. این اتفاق بیشتر بستگی به کیفیت ساعت موجود در دستگاه دارد. با این وجود حتی پیشرفتهترین تجهیزات نیز در نهایت دچار drift خواهند شد.
چند راه وجود دارد که می توانید از این اتفاق جلوگیری کنید. اولین و موثرترین، عکاسی با دوربینی است که از Timecode پشتیبانی می کند. دوربینی که از کد زمانی پشتیبانی می کند به جای ساعت خود به ساعت خارجی گوش می دهد و باعث می شود کاملاً با دستگاه منبع هماهنگ بماند.
برای دوربین هایی که از کد زمانی پشتیبانی نمی کنند، بهترین روش ضبط برای مدت زمان کوتاه تر است. هنگامی که سیگنال کد زمانی صوتی روی دوربین ضبط می شود، تنها نقطه شروع فیلم شما را نشان می دهد. این بدان معنی است که ساعت داخل دوربین شما پس از نقطه شروع “آزاد” است و ممکن است با ادامه ضبط حرکت کند.
با این حال، هر بار که ضبط جدیدی را شروع می کنید، آن نقطه شروع کاملاً با کد زمانی دستگاه منبع شما هماهنگ می شود. این بدان معناست که هر چه بیشتر ضبطهای جدید را شروع کنید، دریفت مشکل کمتری خواهد داشت.
شما می توانید محصولات اصل را در فروشگاه اینترنتی یریآل همراه با گارانتی بین المللی با خیالی آسوده تهیه نمایید. راه ارتباطی ما با شما تلفن 02188541560 و یا ایمیل info@yerial.com
ترجمه : تیم ترجمه یریآل