اگر در حال خرید یک سیستم دوربین امنیتی جدید هستید، احتمالاً وقتی به مشخصات دوربین ها نگاه می کنید، با اصطلاحات زوم دیجیتال و اپتیکال برخورد کرده اید. ممکن است از خود بپرسید “تفاوت بین زوم دیجیتال و زوم اپتیکال چیست؟” اما قبل از اینکه عمیقاً به انواع مختلف زوم بپردازیم، باید بدانید که چگونه دوربین ها می توانند در وهله اول زوم کنند. ما از دو نوع لنز متفاوت در دوربین های خود استفاده می کنیم که در سراسر صنعت استاندارد هستند: لنز ثابت و لنز وریفوکال. احتمالاً با دوربین های لنز ثابت آشنا هستید. با این حال، دوربین هایی با لنزهای وریفوکال می توانند فاصله کانونی لنز را به صورت مکانیکی تغییر دهند. این تغییر مکانیکی لنز به دوربینهای دارای لنزهای وریفوکال توانایی زوم را میدهد.
با این درک، بیایید به انواع مختلف بزرگنمایی و نحوه اعمال هر کدام برای برنامه های خاص بپردازیم. دوربین های امنیتی دو نوع زوم دارند – دیجیتال و اپتیکال. هنگام خرید دوربین مداربسته جدید، به خاطر داشته باشید که ممکن است یک یا هر دو را داشته باشد. اگر در مرحله تحقیق هستید و نمی دانید کدام نوع بزرگنمایی بهتر است، باید به اولویت های خود فکر کنید. زمینه های مشکل شما چیست؟ برای دیدن چه چیزی به دوربین(های) امنیتی خود نیاز دارید؟ پاسخ به این سوالات به شما کمک می کند تا بفهمید کدام نوع زوم برای شما مناسب است.
وقتی از زوم دیجیتال استفاده می کنید، دوربین ناحیه تصویر را در مرکز کادر بزرگ می کند و لبه های بیرونی تصویر را برش می دهد. هر دوربینی که حمل می کنیم دارای زوم دیجیتال است، حتی دوربین هایی که زوم اپتیکال دارند. زوم دیجیتال پیکسل ها را بزرگتر می کند، بنابراین پیکسل های بیشتر باعث می شود تصویر کمتر تار شود. دوربین های 4 مگاپیکسلی دو برابر کیفیت 1080P هستند، بنابراین می توانید دو برابر بیشتر زوم کنید و مانند HD 1080P به نظر برسد. دوربین های 4K چهار برابر کیفیت 1080P هستند، بنابراین می توانید چهار برابر بیشتر زوم کنید و مانند HD 1080P به نظر برسد.
مزایای زوم دیجیتال
معایب زوم دیجیتال
قبلا از زوم اپتیکال استفاده کرده اید. هنگامی که یک جفت دوربین دوچشمی را میپیچاندید، از نظر فیزیکی لنز را بیشتر یا نزدیکتر به حسگر اپتیکال (در این مورد، چشم خود) حرکت میدهید. هرچه لنز نزدیکتر باشد، زاویه دید شما بازتر است و اشیا کوچکتر به نظر میرسند. هرچه لنز از چشم شما دورتر باشد (حسگر نوری)، میدان دید شما باریک تر است و اشیا با زوم بیشتری ظاهر می شوند. به همین دلیل است که دوربین ها دارای “عدسی 4 میلی متری” هستند. فاصله لنز از سنسور تصویر 4 میلی متر است.
مزایای زوم اپتیکال
معایب زوم اپتیکال
هنگامی که مشخصات دوربینهای مختلف را مقایسه میکنید، احتمالاً چند عبارت مختلف را مشاهده خواهید کرد که همگی به انواع مختلف زوم اپتیکال اشاره دارند. درک این اصطلاحات و معنای واقعی آنها مهم است:
یک دوربین امنیتی وریفوکال با چرخاندن یک دستگیره، کار می کنید. این بدان معنی است که شما فقط می توانید سطح زوم را شخصاً تنظیم کنید.
شما با کلیک بر روی دکمه ای در NVR یا برنامه نظارتی خود، یک دوربین با لنزهای متحرک و موتوردار کار می کنید. وقتی دوربین شما در حال ضبط ویدیو است، میتوانید زوم کنید، اما خود دوربین حرکت نمیکند. شما به جایی که دوربین را نشانه گرفته اید محدود خواهید شد. میتوانید دوربینها را با زوم اپتیکال موتوری از طریق کنترلهای روی صفحه در NVR یا برنامه خود تنظیم کنید.
دوربین های PTZ کاملاً موتوری هستند. شما می توانید محل قرار گرفتن دوربین و سطح زوم را تغییر دهید. بیشتر دوربینهای PTZ میتوانند در حدود 360 درجه حرکت کنند، تا 90 درجه بچرخند و بیش از هر نوع دوربین دیگری زوم کنند.
اگر هنوز نمیدانید کدام نوع زوم بهترین است، مهم است که به یاد داشته باشید که واقعاً به موقعیت منحصر به فرد شما بستگی دارد. یک قانون سرانگشتی خوب این است که اگر میخواهید کسی را در فاصله 100 فوتی شناسایی کنید، حداقل به زوم 4 برابری نیاز دارید. اگر می خواهید فردی را در فاصله 200 فوتی شناسایی کنید، به 20 برابر نیاز دارید، و اگر نیاز به شناسایی فردی در فاصله 250 فوتی دارید، به زوم 30 برابری نیاز دارید.
ترجمه : تیم ترجمه یریآل